ŞTIRILE ZILEI

Fmi bitcoin. Șefa FMI laudă bitcoin

Conținutul

  fmi bitcoin

  Fmi bitcoin Aurelian Mihai El Salvador a devenit în urmă cu doar câteva zile prima țară din lume care acceptă tranzacțiile bitcoin ca mijloc legal de plată, președintele Nayib Bukele susținând că noua modalitate de plată va ajuta cetățenii care muncesc peste hotare să-și susțină familia de acasă. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, decizia autorităților din El Salvador pentru legalizarea criptomonedelor vine după ce țara a contractat deja un fmi bitcoin consistent din partea FMI, următoare tranșă fiind așteptată în viitorul apropiat Potrivit legislației votate de guvernul El SalvadorBitcoin se află acum pe picior de egalitate cu dolarul, o altă monedă străină votată drept monedă oficială în urmă cu 20 de ani.

  fmi bitcoin

  Însă de data aceasta miza este mult mai mare, Bitcoin nefiind girat în niciun fel de o națiune străină, cu atât mai puțin de o super-putere economică precum SUA. Bitcoin și criptomonedele fmi bitcoin general sunt privite cu suspiciune de majoritatea guvernelor lumii care, pe bună dreptate, le consideră mijloace pentru facilitarea spălării banilor, evitarea taxelor, exportul necontrolat de capital peste graniță, investiții riscante, etc.

  Însă nu și Fmi bitcoin Salvador, o țară aflată deja într-o situație economică precară, care a ajuns să vadă în criptomonede o alternativă mai sigură la propria monedă națională. Guvernul salvadorian s-a angajat să facă echipă cu firma de portofele digitale Strike, deja foarte populară printre expați, pentru a construi un cadru financiar în jurul Bitcoin.

  fmi bitcoin

  Totuși, acesta pare să ignore volatilitatea extremă pentru care Bitcoin și criptomonedele în general sunt renumite.