Bitcoin versus Aur 2: Mecanismele din spatele prețurilor - Tavex

Ebtc coinmarketcap,

Pe de o parte, aprovizionarea cu bitcoin este limitată la 21 de python bitcoin mining script, iar pe de alta, criptomoneda este infinit divizibilă. De asemenea, la fel ca în cazul aurului, bitcoinul este tranzacționat pe diferite piețe, inclusiv în viitor. La fel ca aurul, bitcoinul a fost conceput ca o alternativă la banii fiduciari.

Cu toate acestea, în prezent, criptomoneda are un parcurs diferit de ideea originală și se diferențiază destul de mult de aur. De aceea, acest articol își propune să analizeze factorii care influențează prețul bitcoinului și ebtc coinmarketcap al aurului și să răspundă la întrebarea care dintre aceste două active este considerat un mijloc de păstrare a puterii de cumpărare.

Mecanismele din spatele prețului bitcoin Bitcoin: un activ speculativ sau o monedă În prezent, criptomoneda este utilizată în principal ca activ speculativ și relativ rar pentru tranzacții monetare, așa cum se poate vedea din datele statistice privind tranzacțiile cu bitcoin.

Grafic: Numărul zilnic de tranzacții bitcoin Ebtc coinmarketcap bitinfocharts. În primul rând, de la mijlocul anuluieste în constantă scădere, fiind invers proporțional cu prețul bitcoin.

ebtc coinmarketcap

Când devine mai scump, este din ce în ce mai puțin folosit ca mijloc de schimb. Dacă ar fi folosit ca atare, ne-am putea aștepta să vedem mai multe tranzacții pe măsură ce prețul său crește și capitalizarea sa de piață crește la rândul său.

Cu cât este mai scump un activ capabil să servească drept mijloc de plată, cu atât poate cumpăra mai multe lucruri. Cu toate acestea, deși din ce în ce mai multe companii au acceptat plăți bitcoin de-a lungul anilor, când a fost la vârf, numărul tranzacțiilor a scăzut.

După cum am văzut în articolul precedent din seria Bitcoin vs. Aurbăncile centrale au mai multe motive să încerce interzicerea criptomonedei decât să îi permită să atingă acest statut. Volatilitate planificată? Cu toate acestea, tocmai datorită naturii sale în principal speculative, modificările valorii activului digital sunt bruște și imprevizibile.

Mai mult, acestea sunt de obicei disproporționat de mari în ambele direcții.

ebtc coinmarketcap

Spre deosebire de multe alte active, inclusiv aurul, prețul bitcoinului depinde ebtc coinmarketcap de comentariile persoanelor publice în social media. Un exemplu simptomatic al instabilității criptomonedei este comportamentul în funcție de comentariile lui Elon Musk. În ultimii ani, și mai ales de la începutul anuluicomentariile lui Musk au avut efecte importante asupra prețului.

Numai în ultima lună, afirmațiile sale au avut ebtc coinmarketcap impact negativ asupra bitcoinului în repetate rânduri. Volatilitatea bitcoin este prea mare pentru un astfel de scop.

Bitcoin versus Aur 2: Mecanismele din spatele prețurilor

Prin comparație, niciun jucător de pe piață nu poate schimba prețul aurului cu un tweet. Elon Musk nu este singurul care a anunțat public că compania sa folosește bitcoin.

După ce Tesla a cumpărat bitcoin și a început să-l accepte ca formă de plată anul trecut, a umflat valoarea criptomonedei. Conturile balenă cele care dețn peste 1 milion de bitcoin vând, de asemenea, bitcoin, acesta fiind unul dintre motivele declinului criptomonedei.

Datele de la firma de analiști Glassnode arată că, din februarie a acestui an, când bitcoin a depășit prima dată Astfel, schimbările de preț ale bitcoin arată ca o schemă de pompare și descărcare. Desigur, criptomoneda nu este concepută ca atare, dar asta nu schimbă realitatea. Ura instituțională față de bitcoin Vânzările efectuate de balene și tweet-urile lui Elon Musk nu sunt singurele fenomene care au afectat prețul bitcoin în ultimele luni. Deciziile ebtc coinmarketcap sfera politică au reprezentat un alt factor important.

Ulterior, guvernul chinez a introdus în codul penal, activități ilegale cu criptomonede. China nu este singura țară căreia nu îi plac criptomonedele.

Multe bănci din Orientul Mijlociu au, de asemenea, interdicții de tranzacționare cu criptomonede. Deocamdată, în lumea vestică instituțiile financiare și autoritățile de reglementare adoptă o atitudine rezervată, ața cum era de așteptat.

  1. 0 02 btc în eur
  2. Bitcoin versus Aur 2: Mecanismele din spatele prețurilor - Tavex

Bitcoin și inflația Un alt indicator al naturii speculative a bitcoinului este lipsa unei legături între acesta și deprecierea așteptată a monedelor fiat. Estimările consumatorilor referitoare rata inflației se situează la un nivel maxim pentru mai mulți ani.

Btc etf a fost anulată

În același timp, prețul bitcoin se prăbușește. Dacă criptomoneda ar fi privită ca un mijloc de a proteja puterea de cumpărare a consumatorilor săi și a-i proteja de efectele inflației, mai degrabă decât ca un activ speculativ, ne-am aștepta să se observe o tendință opusă.

ebtc coinmarketcap

Care este motivul creșterii prețului aurului? De aceea, indicele prețurilor de consum poate fi cu greu legat de aur. Aceasta este cea mai mare valoare a indicelui din Prin urmare, nu este surprinzător faptul că aurul devine în prezent mai scump.

Înțelegerea verificărilor anulate Un cec anulat a fost plătit după ce a trecut printr-un proces de compensare a cecurilor. Cecul este anulat odată ce banii au fost trageți de la bancă pe care a fost scris cecul sau trasul.

Graficele 4 și 5: Creșterea preconizată a prețului ebtc coinmarketcap sus și prețul aurului în dolari mai jos Dacă pornim doar de la această corelație, ne putem aștepta la o creștere continuă a prețului aurului. Alți factori din spatele creșterii prețului aurului În luna mai, a existat o creștere a pozițiilor lungi pe bursa COMEX, ceea ce a crescut prețul futures al aurului.

Datele bursiere arată că pozițiile nete lungi au atins valoarea de 44 miliarde de dolari sau de tone de aur. În plus, fondurile tranzacționate la bursa de aur au crescut consumul. Astfel, aurul a revenit pe teritoriu pozitiv în luna mai, lucru care nu se mai întâmplase din ianuarie. Aurul lor a crescut cu un ebtc coinmarketcap de 61,3 tone în valoare de 3,4 miliarde de dolariîn principal datorită Americii de Nord și Europei.

În aceste două regiuni, fondurile tranzacționate la bursă au achiziționat 34,5 și respectiv 31,2 tone de aur. Nu în ultimul rând, cererea de aur din China și India în aprilie și mai a rămas mare deși în ultima lună a scăzut din cauza blocajelor.

După ce a importat tone de aur în aprilie și a permis băncilor sale comerciale să importe metalul prețios fără restricții pentru o vreme, sărbătorile de la începutul lunii mai au determinat o cerere considerabilă de aur în China. Acest lucru nu este surprinzător. Aurul este salvatorul puterii de cumpărare în situații de criză și un ebtc coinmarketcap pe care oamenii îl consideră un mijloc de a-și păstra capacitățile financiare.

Distribuiți aceasta postare.