Profesor de business la Harvard: Au Bitcoin și celelalte monede digitale viitor?

Bitcoin viitor

Haideţi să începem cu o poveste despre o populaţie care a trăit în Micronezia la începutul anilornumită Yap. Vreau să vă vorbesc despre Yap deoarece forma lor de bani este cu adevărat interesantă.

Ei folosesc niște discuri de calcar, denumite pietre Rai. Populația Yap nu mută pietrele Rai dintr-o parte în alta și nu face schimb așa cum facem noi cu monedele noastre, deoarece pietrele Rai pot fi destul de masive.

Cea mai mare are în jur de 4 tone și aproape 4 metri. Așa că populația Yap doar reține cine deține o parte dintr-o anumită piatră. Există o poveste despre niște marinari care transportau o piatră pe mare, când au avut probleme, iar piatra a căzut în ocean. Marinarii s-au întors pe insula principală și le-au povestit tuturor cele întâmplate.

Toata lumea a bitcoin viitor că, de fapt, da, marinarii aveau piatra, și, de ce nu, conta încă. Chiar dacă se bitcoin viitor pe fundul oceanului, încă făcea parte din economia Yap. Ați putea crede că asta era doar o mică cultură acum o sută de ani. Dar astfel de lucruri se petrec și în lumea occidentală, iar Yap încă folosesc o formă de pietre.

Nu ar trebui, deci, să mire pe nimeni că Uniunea Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică își propun să reglementeze domeniul monedelor digitale, astfel încât administrațiile fiscale naționale să obțină informațiile de care au nevoie pentru stoparea pierderii de venituri, dar și pentru unificarea cadrului legal și a sancțiunilor aplicate pe baza dispozițiilor actuale. Destul de departe de datele globale, dar cu un mare potențial de creștere, dimensiunea economiei digitale locale a fost evaluată de mai mulți specialiști la peste 16 miliarde de euro în bitcoin viitor, așa cum arată ultimele cifre disponibile. Lipsa controlului centralizat pentru activele cripto, cvasianonimatul lor, dificultățile de evaluare, caracteristicile hibride, evoluția rapidă a tehnologiei, dar și forma pe care o pot lua monedele virtuale sunt tot atâtea provocări pentru stabilirea unor obligații fiscale. În plus, formele pentru care pot fi utilizate, atât pentru plăți, cât și în scop de investiții, îngreunează clasificarea și conformitatea fiscală potențială.

ÎnBanca Franței a cerut Statelor Unite să le convertească posesiunile, din dolari, în aur. Dar era prea incomod să expedieze propriu zis tot aurul ăla în Europa. Așa că, în schimb, cineva a mers unde era depozitat aurul și bitcoin viitor etichetat pur și simplu ca aparținând Franței acum. Toată lumea a acceptat că Franța deținea aurul. Exact ca în cazul pietrelor Rai.

Ce vreau să demonstrez cu aceste două exemple e că nu există o valoare intrinsecă a unui dolar sau a unei pietre sau monede. Singurul motiv pentru care aceste lucruri au o valoare e că noi toți am decis asta. Și doarece am decis asta, ele au valoare. Banii au legătură cu schimburile și tranzacțiile care au loc între noi.

Banii nu bitcoin viitor ceva obiectiv. Sunt o poveste colectivă despre valoare pe care ne-o spunem unii altora. O ficțiune colectivă. Iar ăsta este un concept foarte puternic.

În ultimele doua decenii, am început să folosim bani digitali. Deci eu sunt plătită printr-o depunere directă, îmi plătesc chiria prin transfer bancar, îmi plătesc taxele online. Și în fiecare lună, o mică sumă de bani este extrasă din salariul meu și este investită în planul meu de pensionare.

Toate aceste interacțiuni nu fac decât să schimbe cifre de 0 și 1 în computere. Nu bitcoin viitor nimic fizic, precum o piatră sau o monedă. Datorită banilor digitali pot să plătesc pe cineva oriunde în lume în câteva secunde. Când asta funcționează, e datorită marilor instituții din spatele fiecărui 1 sau 0 care se modifică pe calculator. Când nu funcționează, e deseori vina acestor mari instituții.

Cel puțin, de ele depinde rezolvarea problemei. De cele mai multe ori, n-o bitcoin viitor. Sunt foarte multe divergențe în sistem. Cât le-a luat companiilor americane de cărți de credit să implementeze cip-ul si pin-ul?

Jumătate din cărțile mele de credit încă nu funcționează în Europa.

Profesor de business la Harvard: Au Bitcoin și celelalte monede digitale viitor?

Asta e o divergență. Transferul internațional al banilor și schimbul valutar sunt foarte scumpe: divergență. Un antreprenor din India poate lansa o afacere online în câteva minute, dar îi e greu să obțină împrumuturi și să fie plătită: divergență. Accesul nostru la banii digitali și abilitatea de a tranzacționa liber sunt limitate de acești paznici. Sunt multe impedimente în sistem, care încetinesc lucrurile.

bitcoin profit bot bot capul pieței de monede bitcoin indonezia

Dacă sunt un comerciant PayPal și PayPal mă marchează din greșeală pentru fraudă, e gata. Contul meu e înghețat și nu pot fi plătită. Aceste instituții stau în calea inovației.

Pariul Bitcoin, prin ochii a doi români câștigători. De ce nu cred finanțiștii în criptomonedă

Câți dintre voi publicați poze pe Facebook, Google, Instagram? Pozele mele sunt peste tot. Sunt în telefonul meu, în laptopul meu, în vechiul meu telefon, pe Dropbox. Sunt pe toate siteurile acestea diferite. Cele mai multe dintre aceste siteuri și servicii nu lucrează împreună. Nu cooperează.

În bitcoin viitor, colecția pozelor mele este un dezastru. Același lucru se petrece când instituțiile controlează livrarea banilor. Multe dintre aceste servicii nu cooperează, iar rezultatul e blocarea plăților, ceea ce determină creșterea costurilor de tranzacție.

Până în prezent, am trecut prin două faze în ce privește banii. Într-o lume analogă, am avut de-a face cu obiectele fizice, iar banii se mișcau cu o anumită viteză: viteza oamenilor. În lumea digitală, banii pot ajunge mult mai departe și mult mai repede, dar bitcoin viitor la mila acestor instituții-paznic.

valoarea estimată a bitcoinului în 10 ani bitcoin tranzacționează futures

Banii se deplasează în funcție de viteza băncilor. Suntem pe cale să intrăm într-o nouă fază a banilor. Viitorul banilor e programabil. Când combinăm software și bitcoin viitor, banii devin ceva mai mult decât o unitate statică de valoare și nu mai trebuie să depindem de instituții pentru siguranță. Într-o lume programabilă, cel mai bun fond de investiții bitcoin oamenii și instituțiile din proces.

Iar când asta se va întâmpla, nici nu vom mai simți că facem tranzacții. Banii vor fi gestionați de software, și se vor deplasa în mod sigur. Criptomonedele sunt primul pas în această evoluție. Criptomonedele sunt bani digitali care nu aparțin unui guvern sau unei bănci. Sunt bani meniți să funcționeze într-o lume fără intermediari.

Bitcoin e cea mai cunoscută criptomonedă, dar există sute. Există Ethereum, Litecoin, Stellar, Dogecoin, pentru a numi doar câteva din cele mai populare. Iar aceste lucruri sunt bani reali. Restaurantul sushi de pe strada mea acceptă Bitcoin.

Neha Narula: Viitorul banilor | TED Talk Subtitles and Transcript | TED

Am o aplicație pe telefon pe care o pot folosi pentru a cumpăra sashimi. Dar nu e doar pentru tranzacții mici. În martie a avut loc o tranzacție de cca. Adică echivalentul a 40 de milioane de dolari. Criptomonedele se bazează pe un domeniu special din matematică, numit criptografie. Criptografia studiază siguranța comunicațiilor și se referă la două lucruri fundamentale: mascarea informației astfel încât să poată fie ascunsă în văzul lumii, bitcoin viitor verificarea unei părți din bitcoin turkiye informației.

Criptografia stă la ce este în neregulă cu bitcoin multor sisteme din jurul nostru și e atât de puternică încât uneori Guvernul SUA chiar a clasificat-o ca armă.

În al doilea Bitcoin viitor Mondial, spargerea criptosistemelor precum Enigma era fundamentală în decodarea comunicațiilor dușmanilor, schimbând astfel deznodământul războiului. Astăzi, oricine folosește un browser modern utilizează un sistem sofisticat de criptografie.

Nu ar trebui, deci, să mire pe nimeni că Uniunea Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică își propun să reglementeze domeniul monedelor digitale, astfel încât administrațiile fiscale naționale să obțină informațiile de care au nevoie pentru stoparea pierderii de venituri, dar și pentru unificarea cadrului legal și a sancțiunilor aplicate pe baza dispozițiilor actuale.

Asta folosim pentru a proteja interacțunile noastre online. Asta ne permite să ne tastăm parolele în siguranță și să trimitem siteurilor informații financiare. Deci ceea ce băncile obișnuiau să ne ofere — transfer digital sigur al banilor — putem obține acum, cu o aplicare inteligentă a criptografiei. Asta înseamnă că nu mai trebuie să depindem de bănci pentru a ne securiza tranzacțiile. Putem să o facem noi înșine. Bitcoin se bazează pe aceeași idee folosită de Yap, această cunoaștere globală a transferurilor.

În Bitcoin, cheltui transferând Bitcoin și sunt plătită, când cineva îmi transferă Bitcoin.

vindem și comercializați bitcoin bitcoin trader zamorano

Imaginați-vă că avem această hârtie magică. Ea funcționează aşa: îţi dau o coală din ea și dacă scrii ceva pe ea, va apărea în mod magic și pe foaia mea.

cum se produce bitcoin btcusd tradingview

Să zicem ca dăm tuturor hârtia și toată lumea notează transferurile pe care le fac în sistemul Bitcoin. Toate aceste transferuri se copiază pe foile tuturor celorlalți. Mă pot uita la a mea și voi avea o listă cu toate transferurile care au loc în întreaga economie Bitcoin. Asta se întâmplă de fapt cu baza de date Bitcoin Blockchain care e o listă cu toate tranzacțiile realizate în moneda Bitcoin. Însă acestea nu au loc pe hârtie, ci bitcoin viitor programarea pe calculator, folosind mii de calculatoare care se află într-o rețea peste tot în lume.

Toate aceste calculatoare confirmă în mod colectiv cine şi câte monezi Bitcoin deţine. Lanţul de date Bitcoin blockchain e baza funcţionării acestui sistem.

bitcoin bitcoin africa de sud python crypto bot

Dar de unde vin de fapt monedele Bitcoin? Programul e gândit să creeze noi monede conform unui orar. Pentru a obține acele monede Bitcoin, trebuie să rezolv un puzzle — un puzzle criptografic aleatoriu. Bitcoin viitor că avem 15 zaruri și le aruncăm în mod repetat. Când toate zarurile dau 6, spunem că am câștigat. Asta e foarte similar cu ce fac de fapt calculatoarele.

Încearcă iar și iar să nimerească numărul potrivit. Iar când o fac, spunem că au rezolvat puzzle-ul. Computerul care îl rezolvă publică în rețea soluția sa și își primește recompensa: noi monede. În procesul rezolvării acestui puzzle, aceste computere ajută de fapt la securizarea bazei de date Bitcoin și îmbunătățesc lista tranzacțiilor. Există oameni în toată lumea care folosesc acest software, îi numim mineri Bitcoin.

Oricine poate deveni un miner Bitcoin. Puteți downloada software-ul chiar acum pe computerul vostru și să încercați să obțineți niște bitcoins. Nu pot spune că vă recomand asta, deoarece acum puzzle-ul e atât de greu iar rețeaua e atât de puternică, încât daca aș încerca să sap dupa Bitcoin pe laptopul meu, probabil nu aș găsi nimic timp de două milioane de ani.

Minerii profesioniști folosesc un hardware special care e menit să rezolve acest puzzle foarte repede. Rețeaua Bitcoin și tot hardware-ul special consumă, conform estimărilor, o cantitate de energie egală cu cea a unei mici țări. Deci primul set de criptomonede e cam lent și împovorător. Dar următoarea generație va fi mult mai bună și mult mai rapidă.

Criptomonedele sunt primul pas către o lume cu o monedă globală programabilă. În această lume cu bani programabili pot plăti pe oricine în mod sigur, fără a trebui să mă înregistrez sau să cer permisiuni, fără schimb valutar și fără să mă tem că banii mei vor bitcoin mobile blocați.

Pot cheltui bani oriunde în bitcoin viitor. Acesta este un lucru incredibil. Este ideea inovării care nu are nevoie de permisiuni.

Ce reprezintă Bitcoin?

Internetul a cauzat o explozie de inovații deoarece se bazează pe o arhitectură deschisă. Așa cum internetul a schimbat modul în care comunicăm, așa și banii programabili vor schimba felul în care plătim, alocăm și decidem valoarea. Ce fel de lume vor crea banii programabili? Imaginați-vă o lume unde pot închiria datele asigurării mele de sănătătate unei companii farmaceutice.

Ea poate efectua o analiză pe scară largă oferindu-mi o dovadă criptografică că folosesc datele mele respectând înțelegerea noastră.

  • Pariul Bitcoin, prin ochii a doi români câștigători.
  • Profesor de business la Harvard: Au Bitcoin și celelalte monede digitale viitor?
  • Ce reprezintă Bitcoin?
  • Pariul Bitcoin, prin ochii a doi români câștigători. De ce nu cred finanțiștii în criptomonedă
  • Profesor de business la Harvard: Au Bitcoin și celelalte monede digitale viitor?
  • Lista de consiliere btc 2021

Și mă pot plăti pentru ce descoperă.