Non-fungible token (NFT)

Art bitcoin, Bitcoin Motion Art #1 - Rarible - Price $ | Coinranking

MetaKovan este un crypto whale, adică o persoană care deține un procent mare din criptomonedele existente, ceea ce îi dă puterea să manipuleze piața și chiar valoarea criptomonedelor printr-un media stunt ca acesta. În momentul de față, lucrarea lui Beeple este cea mai art bitcoin tranzacție din sfera criptoartei, cel mai recent trend din lumea cripto. Lucrarea în sine este un colaj făcut din de lucrări postate zilnic de Beeple in ultimii 13 ani.

Cu o zi înainte de licitație, însuși Beeple vânduse cu 6,6 milioane de dolari o altă art bitcoin, Crossroads: o caricatură 3D a lui Donald Trump dezbrăcat, prăbușit în iarbă, plin de mesaje ale protestatarilor din State. Beeple este un creator de conținut digital cu peste două milioane de followers pe instagram, care a influențat o generație întreagă de artiști vizuali în ultimele două decenii.

A lucrat art bitcoin o mulțime de artiști pop, inclusiv cu Ariana Grande, Justin Bieber sau Nicki Minaj, și multe dintre ilustrațiile lui de-acum vreo zece ani sunt de-a dreptul incorecte politic, pline de conținut rasist, sexist, transfob și homofob.

Astăzi, ilustrațiile lui sunt colaje 3D cu teme și personaje politice binecunoscute, ca Trump, Kim Jong-Un sau Putin, cu corpuri și trăsături grobiene, sau peisaje distopice inundate de simboluri pop culture. Beeple fost și primul criptoartist care a vândut lucrări digitale în valoare de peste trei milioane de dolari în doar 30 de minute în ianuarieîntr-un drop pe site-ul NiftyGateway.

Acestea sunt lucrările vândute din The Collection, care au avut și un format fizic atașat, mai precis rame foto digitale. Ca urmare a hype-ului generat în presă de aceste tranzacții, foarte multe celebrități au început să vândă lucrări digitale. De menționat la categoria early adopters ar fi și Aphex Twin sau gruparea Pussy Riot. Îl mai țineți minte pe caricaturistul Ștefan Popa-Popas? Și el vinde criptoartă. Grimes - War Nymph, o colecție de colaje 3D care i-a generat artistei 6 milioane de dolari în 20 de minute NFT-uri cu caricaturi de Ștefan Popa-Popas Dar cum s-a generat, totuși, această febră globală într-un timp atât de scurt?

Să le luăm pe rând. Un NFT este, în primul rând, un set de date care atestă existența, proveniența și autenticitatea unei lucrări digitale pe un site specializat. Până încând s-a făcut prima tranzacție cu un NFT, creațiile digitale nu aveau cum să fie deținute ca un bun comercial și tranzacționate.

Blockchain-ul a permis existența acestei noi piețe de criptoartă, prin posibilitatea de a certifica un bun digital printr-un jeton criptografic unic: non-fungible token.

art bitcoin

Similar cu modul în care un tablou fizic este recunoscut ca original printr-un certificat, un NFT certifică unicitatea unui produs digital și garantează dreptul la proprietate. Criptomonedele sunt unități interschimbabile fungible art bitcoin reprezintă o valoare constantă: un Bitcoin va valora mereu exact cât un alt Bitcoin.

NFT-urile, în schimb, au valori diferite între ele și nu se pot înlocui unele cu celelalte, ceea ce le face non-fungible. Toate jetoanele criptografice sunt unice și se pot folosi inclusiv la, să zicem, înregistrarea identității unei persoane, la verificarea unui transport de mango sau la generarea unui act de proprietate.

NFT este totodată termenul popular pentru lucrările de artă digitală tranzacționate printr-un blockchain, adică sistemul care înregistrează tranzacțiile în criptomonede.

Un NFT reprezintă orice creație digitală cripto: un. Blockchain-ul este o bază art bitcoin date descentralizată în care sunt înregistrate tranzacțiile de criptomonede. Putem să ne imaginăm blockchain-ul ca pe un zgârie-nori gigantic, la care oamenii adaugă în timp real zeci de mii de cărămizi care conțin ID-urile unice ale unor tranzacții.

Tot aici se află și înregistrările digitale ale dreptului de proprietate pentru NFT-urile vândute.

Bitcoin Motion Art #1

Piața de criptoartă funcționează majoritar pe blockchain-ul Ethereum. Ca să existe în blockchain, fiecare NFT nou trebuie să fie minted.

art bitcoin

Minting înseamnă generarea unui nou bloc în blockchain. Fiecare astfel de operațiune în rețeaua Ethereum costă gascare se calculează în unități numite gwei.

Gas este o taxă pentru minat Ether, cu o valoare dinamică ce fluctuează permanent și poate ajunge până la sute de dolari per NFT.

Fără această taxă, oricine și-ar putea înscrie orice în blockchain. Există pagini care urmăresc constant această variațiune, folosindu-se de grafice și heatmaps pe ore.

Ca să poți crea un NFT, vei avea nevoie de un e-wallet, un portofel electronic de tip Metamask cu niște Ether în el, pe care va trebui să îi cumperi cu bani clasici.

Va fi nevoie să urmărești în timp real prețul gas-ului necesar acelui minting, care variază semnificativ de la o oră la alta. Sunt foarte, foarte multe art bitcoin pe net care explică pas cu pas acest proces.

Fiecare NFT este unic, însă pot exista multiple versiuni identice ale aceleiași lucrări de artă, în funcție de cum le setează autorul. Aceeași lucrare, să zicem, în ediție limitată de 10 exemplare, poate fi deținută de 10 proprietari diferiți. Una dintre artistele mele favorite, Smecceaa pus prețul așteptat al bitcoinului lucrare, un loop 3D, la vânzare în 67 exemplare, ceea art bitcoin înseamnă că vor putea exista 67 de proprietari cu 67 NFT-uri diferite pentru 67 de originale identice din aceeași serie, dar cu prețuri diferite, setate de artist în funcție de cerere.

The Secret Bitcoin Billionaire

De unde se cumpără NFT-uri? Ca aceste NFT-uri să poată fi vândute, au nevoie de o platformă btc piețe privire de ansamblu să fie licitate.

Platformele se numesc NFT marketplaces și sunt împărțite între piețe generaliste - unde oricine poate crea orice NFT - și galerii online, conduse de curatori.

Acest comision îi va reveni automat autorului de fiecare dată când se va vinde lucrarea sa de amazon folosind bitcoin un proprietar la altul.

Accesoriu metalic aur Bitcoin monede Collectible Bitcoin art cadou

La fel și în cazul în care al doilea proprietar decide să vândă mai departe, și tot așa. Platforma OpenSeacea mai mare din lume în clipa de față, este un marketplace generalist, care funcționează cu mai multe tipuri de criptomonede. Aici oricine își poate înscrie lucrări în mod gratuit, contra unui preț inițial de de dolari. Un competitor excelent este Rariblecare are același regim de înscriere deschis oricui, însă aici art bitcoin costă mai mult gas.

Spre deosebire de o platformă curatoriată, OpenSea și Rarible au un dezavantaj major, și anume, dacă nu ești un artist cu renume sau following, o lucrare nouă înscrisă pe marketplace se pierde printre mii de altele create în aceeași secundă de alți useri, deci există un risc să nu se vândă deloc.

Aici vând cei mai interesanți artiști 3D ai momentului cele mai reușite randări 3D, care până acum erau doar lucrări personale sau postări pe instagram. Printre favoriții mei se află Peter Tarkaun maestru al randărilor arhitecturale interioare, ondrejzunkaMarteriumBlakeKathrynFvckrender și aeforia. Ca să poți să beneficiezi de avantajele platformei, trebuie să te aleagă curatorii dintre sute de mii de profiluri înscrise.

  • Prin ochii unui crypto-investitor.
  • Que es hercer trading en bitcoin

Împreună cu alte 3 platforme mai mici, cele trei marketplace-uri sunt responsabile de tranzacții în valoare de milioane de dolari în martiecomparativ cu de mii de dolari în martie O privire înapoi Uitându-mă cronologic la evoluția criptoartei, am observat că dincând un artist pe nume Mike Caldwell a lansat Casascius Coinsvariante fizice de Bitcoin cu hologramă, până princând au început să se popularizeze conferințele de artă pe acest subiect Art Basel - Blockchain and The Art Worldevoluția criptoartei fost foarte lentă și sporadică.

Artiști din State și Europa au explorat tema prin expoziții și lucrări, fizice sau digitale, încurajând nișa să se extindă puțin câte puțin. Pe lângă ei au existat mici start-up-uri care au mizat pe popularizarea ideii de obiecte digitale colecționabile: CryptoKitties art bitcoin Crypto Punks au fost primii, încare au pus spre vânzare o serie limitată de personaje digitale. Dinfenomenul a început să ia amploare datorită marketplace-urilor, care au răsărit unul după altul. Între șiconferințele, evenimentele, fondurile și start-up-urile de crypto art s-au înzecit față de anii anteriori.

Presupunerea mea este că, odată cu licitația NFT-urilor lui Beeple contra unor sume enorme, în condițiile în care marketplace-urile art bitcoin deja un an sau doi art bitcoin experiență, toate piesele s-au așezat perfect, la momentul potrivit, ajungând în atenția presei pentru că subiectul în sine - niște.

Primele licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale Bitcoin (btc) și Ethereum (eth)

Industria criptoartei și costurile ecologice Fenomenul NFT este, din păcate, mai puțin despre artă și mai mult despre profit. Colecționarii sunt în primul rând investitori, nu curatori sau colecționari de artă. Pe site-uri ca OpenSea se lucrează cu boți care cumpără ca la bursă, după criterii setate de cumpărătorul uman, NFT-uri peste Art bitcoin, în speranța că art bitcoin vor fi de succes.

Există deja și scheme prin care investitorii cumpără cât mai multe sau chiar toate versiunile unui NFT și le distrug, ca să rămână doar cu un unicat, căruia să îi poată seta prețul la o sumă cât mai mare. Așa s-a întâmplat în cazul unei lucrări fizice de-ale lui Banksy, unde cumpărătorul originalului a distrus lucrareaa digitalizat-o și a transformat-o în NFT ca să poată face mai mulți bani cu ea în viitor.

Costurile ecologice ale acestui fenomen par enorme la prima vedere. Sunt deja multe articole care discută problema emisiilor extreme de carbon cauzate de tehnologia blockchain. Personal, mi s-a părut problematic că energia electrică folosită la minting-ul unui NFT propriu a fost egală cu 73 de kg de emisii de CO2, adică o oră de zbor a unui avion sau o lună de consum mediu de electricitate al unui apartament de 3 camere din EU după calculele carbon. Însă nu am cum să știu cât din acea energie consumată este regenerabilă.

Art bitcoin săpat mai adânc ca să aflu în ce mod contribuie criptoartiștii la poluarea globală și am constatat că bitcoin trading venit nu este la artiști, ci în blockchain-uri.

Deja au început tot felul de atacuri îndreptate către creatori din partea presei și a celor care urmăresc fenomenul de la distanță. Dar să fii indignat de consumul de curent electric generat de NFT-uri e ca și cum ai fi indignat ă de existența e-mail-ului sau a altor platforme digitale pe care le folosim zilnic.

1 buc aurită monedei Bitcoin BTC monede Art Collection

În timp ce rețeaua Ethereum procesează în mod constant tranzacții de criptomonede, tranzacțiile de NFT-uri nu cresc sau afectează consumul de energie al rețelei. Cu sau fără NFT-uri, criptomonedele se minează în continuare, art bitcoin mineritul în sine, procesul prin care se creează moneda, este sursa principală a risipei energetice. Multe dintre fermele miniere se află în țări ca Islanda sau Canada, cunoscute pentru utilizarea majoritară a energiei regenerabile, care e mai ieftină.

Cel mai mare criptopoluator este în continuare China, care preferă să exploateze cărbunii ca sursă principală de energie. Amprenta de carbon a unei lucrări de criptoartă depinde de sursa de energie care alimentează fermele miniere care gestionează rețeaua Ethereum. Din păcate, din cauza naturii competitive a mineritului, piețele NFT în plină expansiune încurajează construcția de noi de centrale electrice pe cărbune, astfel încât minerii cripto să nu fie obligați să se oprească sau să încetinească procesul datorită accesului intermitent la energie regenerabilă.

Totalul energiei consumate într-un an pentru minerit în rețeaua Ethereum este relativ echivalentă cu consumul energetic al Nigerieiiar deșeurile electronice poluarea fizică generată de componentele aruncate sunt similare cu cele al unui stat mic ca Luxemburg. Există deja soluții pentru eficientizarea acestor costuri energetice în blockchain-ul Ethereum, si anume trecerea la al doilea blockchain, Ethereum 2, care ar art bitcoin eficiența și durabilitatea rețelei prin eliminarea blocajelor existente și va permite rețelei să proceseze mai multe tranzacții.

După câteva luni cunoșteam deja, superficial dar practic, mulțumită miilor de tutoriale de pe youtube, 5 programe diferite, pe care le-am folosit să-mi creez de la zero o serie de lucrări pe care să le postez pe un profil nou de instagram, ca pe un proces de învățare.

Am constatat că sunt sute de mii de artiști ca mine, care se străduiesc să-și crească micile profiluri în mod constant, pe lângă mii de alți artiști cu experiență, skill-uri extraordinare sau noroc, care sunt urmăriți de foarte mulți fani.

Ei au adesea și art bitcoin estetică similară, centrată pe o viziune utopică a omului în relație cu tehnologia, arta și natura, în spiritul acestei meme a lui Jilian Zhong: What if we kissed at the intersection of art and technology? Există comunități întregi de profesioniști și entuziaști dedicate artei 3D, care are un potențial fantastic de a deveni o nouă formă de artă mainstream, în special pentru că cele art bitcoin eficiente unelte 3D create vreodată sunt gratuite în acest moment.

Acest lucru se întâmplă mai ales datorită a două companii care au liberalizat accesul la resurse de creație 3D profesioniste, Epic Despre bitcoin trader și Blender Foundation. Epic Games sunt creatorii și deținătorii jocului Fortnite și al celui mai puternic motor de randare în timp real din lume, Unreal Enginecare se poate descărca gratis.

Blender Foundation sunt creatorii unui program 3D gratuit care înglobează funcțiile altor minim șapte programe pe care un creator independent ar trebui să plătească în mod normal mii de euro pe an. Deși am auzit prima dată de criptoartă la începutul lui decembriemi-a luat două luni să mă mobilizez să îmi fac un e-wallet, să cumpăr niște ETH și să îmi dau spre minting primul meu NFTun personaj feminin din ceară, expus într-un muzeu virtual, după ce mă înscrisesem pe patru platforme curatoriate, dintre care m-a acceptat doar una până acum.

În timpul acesta, urmăream toate story-urile și articolele noi despre criptoartă, ca să pot să îmi explic mai bine conceptele din spate. Așa am dat și peste câțiva artiști români care vindeau deja o parte din creațiile lor pe diferite sume de bani. Cred că, în mod realist, nu voi mai face altul până când nivelul meu tehnic și conceptual nu va fi similar cu cel al artiștilor care vând pe platformele respectabile, mai ales în materie de art bitcoin design.

În explorările de pe Instagram, am dat peste câțiva artiști români care vând criptoartă. Vă propun un shortlist subiectiv al artiștilor mei favoriți din România care au pus la vânzare NFT-uri pe diferite platforme specializate.

art bitcoin

Primul este Nephronik din Brașov, care lucrează cu siteul Makersplace. Nephronik Brașov abordează teme populare în arta 3D, cum ar fi modele umanoide cu inserturi tehnologice, inspirate oarecum din estetica cyberpunk.

Prima din cele 2 lucrări de mai sus a fost cumpărată cu 2. Nephronik are lucrări pe mai multe platforme, printre care MakersplaceKnownOrigin și Foundation.

  1. Bitcoin Motion Art #1 - Rarible - Price $ | Coinranking
  2. Bitcoin în tamil
  3. Primele licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale Bitcoin btc și Ethereum eth de HotNews.
  4. А тот, кто справиться с собой не может - В бессилии смирись со слепотой.
  5. Cea mai bună cumpărare bitcoin
  6. Grupul whatsapp pentru bitcoin trading
  7. Febra crypto art. Mai e cineva pe net care nu știe ce e un NFT? - Scena 9
  8. Lenovo btc ofertă 2021

Un mic studio din România este prolific în comerțul cu NFT-uri, având lucrări listate pe trei platforme, majoritatea cu prețul de aproximativ de euro. Aici sunt toate NFT-urile lor curente. Eurosadboy abordează o tematică retrofuture, câteodată condimentată cu nostalgie specific românească, în care încorporează atât scări de bloc din Colentinacât și diferite randări cu Dacii